مباهله

دکتر ابوالخیر: روح دعوت مباهله در علی(ع) و نسل او تجلی دارد

مسیحیان در آن زمان شنیده بودند پیامبر را و می خواستند به چشم ببینند و دعوت را از صاحب دعوت بشنوند.

روابط عمومی بنیاد بین‌المللی عاشوراء:

همزمان با 24 ذوالحجه 1445 و سالروز «واقعه مباهله» وبیناری بین‌المللی با عنوان «مباهله؛ حقانیت اسلام و اثبات ولایت» از سوی بنیاد بین‌المللی عاشوراء برگزار گردید.

در این نشست مجازی که شامگاه امروز دوشنبه 11 تیر 1403 و به زبان عربی برگزار شد، شخصیت‌هایی از کشورهای ایران و مصر سخنرانی کردند و سرکار خانم «فاطمه السحمرانی» شاعر لبنانی، اجرای آن را بر عهده داشت.

دومین سخنران این مراسم، دکتر «علی ابوالخیر» اندیشمند مصری بود که در ابتدای سخنان خود، گفت: مباهله دارای سه بُعد بود: 1. بعد الهی 2. بعد نبوی و محمدی 3. بعد علوی.

وی درباره بعد نبوی مباهله گفت: مسیحیان نجران در آن زمان درباره پیامبر(ص) و اسلام شنیده بودند؛ لذا می خواستند ایشان را با چشم خود ببینند و “دعوت” را از “صاحب دعوت” بشنوند.

عضو مصری مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: وقتی کار به مباهله کشید، مسیحیان گفتند اگر پیامبر(ص) اصحابش را همراه خود آورد مباهله می کنیم؛ اما اگر خانواده خود را آورد مباهله نمی کنیم.

دکتر ابوالخیر، اینکه پیامبر(ص) خانواده خود را برای مباهله آورد را “بُعد علوی” این واقعه دانست و گفت: همه مفسران درباره آیه مباهله (فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أبْناءَنا وَأبْنَاءَكُمْ وَنِساءَنا وَنِساءَكُمْ وَأنفُسَنا وَأنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبين) می گویند که أبْناءَنا” حسن(ع) و حسین(ع) بودند؛ “نِساءَنا” فاطمه زهراء(س) بود؛ و “أنفُسَنا” علی بن ابی طالب(ع) بود.

ابن نویسنده اسلامی ادامه داد: از اینجا می فهمیم که علی(ع) معصوم است و حقانیت داررد که خلیفه پیامبر(ص) باشد. همچنان که روح دعوت مباهله در علی(ع) و نسل او تجلی دارد.

دکتر علی ابوالخیر یکی از وجوه مهم مباهله را “آزادی بیان و عقیده در اسلام” دانست و گفت: پیامبر(ص) اجازه داد که مسیحیان نجران در مسجد مدینه عبادت کنند.

وی افزود: پیامبر(ص) پیش از این نیز اجازه داده بود که یهود و نصاری بدون هیچ تعصب و تبعیض و نژادپرستی، در مدینه و اطراف آن بمانند و در کنار مسلمانان زندگی کنند. پس احترام به آزادی بیان را از اسلام می آموزیم.

دکتر ابوالخیر در پایان سخنانش، ایام عید غدیر و عید مباهله را تبریک گفت و برای امت اسلامی، آرزوی خیر و برکت نمود.

شایان ذکر است که بنیاد بین المللی عاشوراء تاکنون بیش از 50 همایش مجازی (وبینار) با حضور شخصیت های مختلف از کشورهای گوناگون برگزار نموده است.

………………….
پایان پیام/ 101

 

لینک کوتاه

سوالات و نظرات

ثبت نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *