وبینار سالروز مباهله - 2

اختری: مباهله، معجزه ای بزرگ در حقانیت اسلام و افضلیت اهل بیت(ع) بود

همزمان با 24 ذوالحجه 1445 و سالروز «واقعه مباهله» وبیناری بین‌المللی با عنوان «مباهله؛ حقانیت اسلام و اثبات ولایت» از سوی بنیاد بین‌المللی عاشوراء برگزار گردید.

روابط عمومی بنیاد بین‌المللی عاشوراء:

همزمان با 24 ذوالحجه 1445 و سالروز «واقعه مباهله» وبیناری بین‌المللی با عنوان «مباهله؛ حقانیت اسلام و اثبات ولایت» از سوی بنیاد بین‌المللی عاشوراء برگزار گردید.

در این نشست مجازی که شامگاه امروز دوشنبه 11 تیر 1403 و به زبان عربی برگزار شد، شخصیت‌هایی از کشورهای ایران و مصر سخنرانی کردند و سرکار خانم «فاطمه السحمرانی» شاعر لبنانی، اجرای آن را بر عهده داشت.

اولین سخنران این مراسم، آیت الله «محمدحسن اختری» رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) بود که در ابتدای سخنان خود، وی مباهله را معجزه ای بزرگ از پیامبر(ص) خواند و گفت: واقعه مباهله، حاوی پیام های زیادی است که من در این فرصت کوتاه، دو نکته از آنها را مطرح می کنم؛ 1. حقانیت اسلام. 2. افضلیت اهل بیت پیامبر(ص).

وی درباره نکته اول گفت: همه مورخان و مفسران گفته اند که اسقف نجران و حدود 30 نفر از بزرگان و مسیحیان نجران به مدینه آمدند و سؤالاتی از پیامبر(ص) کردند که آیات قرآن اشاره به آنها دارد. سپس قرار شد مباهله کنند، که مسیحیان حاضر به این کار نشدند و حقانیت اسلام ثابت شد. مسلمانان و مسیحیان هم این معجزه را با چشم خود مشاهده کردند.

رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) سپس به نکته دوم پرداخت و اظهار کرد: پیامبر(ع) برای مباهله، اهل بیت خود ـ یعنی حضرت علی(ع) و فاطمه زهراء(س) و حسنین(ع) ـ را با خودش برای دعا به عرصه آورد؛ که این، نشاندهنده افضلیت آنان است.

آیت الله اختری به جاودانه شدن ماجرای مباهله از طریق ذکر آن در قرآن هم اشاره کرد و با قرائت آیه مباهله (فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أبْنَاءَنا وَأبْنَاءَكُمْ وَنِساءَنا وَنِساءَكُمْ وَأنفُسَنا وَأنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبين) تصریح نمود: از این آیه استفاده می شود که علی(ع) افضل از همه اصحاب پیامبر(ص) بوده است؛ زیرا آیه درباره ایشان به «انفسنا» یعنی «جان پیامبر» تعبیر کرده است.

وی سپس برای استشهاد به این امر به نوشته های بزرگان اهل سنت مانند «فخر رازی» و «محمد عبده» در کتب تفسیری آنها اشاره کرد که نوشته اند: که همه روایات صحیح  دراین مورد، اتفاق دارند که کلمه انفسنا فقط بر علی(ع)، نسائنا بر فاطمه زهراء(س) و کلمه ابناءنا بر اام حسن(ع) و امام حسین(ع) دلالت دارد. همچنین فهمیده می شود که حسن و حسین (علیهم السلام) فرزندان پیامبر(ص) محسوب می شوند.

ابن اندیشمند اسلامی ادامه داد: «زمخشری» صاحب تفسیر کشاف نیز نوشته است که آیه مباهله بر افضلیت اهل البیت(ع) و اصحاب کساء دلالت دارد.

آیت الله اختری در پایان سخنانش، این روایت پیامبر اکرم(ص) که شیعه و سنی – از جمله «طبرانی» در المعجم الکبیر – آن را نقل کرده اند را قرائت کرد که: «لا يُؤمنُ أحدُكُم حتّى أكونَ أحَبَّ إلَيهِ مِن نَفْسِهِ، و أهْلي أحَبَّ إلَيهِ مِن أهْلِهِ، و عِتْرَتي أحَبَّ إلَيهِ مِن عِتْرَتِهِ، و ذُرِّيَّتي أحَبَّ إلَيهِ مِن ذُرِّيَّتِه » یعنی: «هيچيک از شما ايمان ندارد، مگر آنگاه كه مرا از خودش بيشتر دوست داشته باشد، و خانواده مرا از خانواده خودش و خاندان مرا از خاندان خودش و نسل مرا از نسل خودش بیشتر دوست داشته باشد».

شایان ذکر است که بنیاد بین المللی عاشوراء تاکنون بیش از 50 همایش مجازی (وبینار) با حضور شخصیت های مختلف از کشورهای گوناگون برگزار نموده است.

………………….
پایان پیام/ 101

لینک کوتاه